Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Biografia

mare_encarnacio.jpg

Neix a Os de Balaguer el 24 de desembre de 1848. Educada en un ambient de pietat ingressa a les Religioses d’Ensenyament de Maria Immaculada (Tremp) de les que sortirà, greument malalta, poc després d’iniciar el noviciat. Per aquelles dates coneix al Pare Josep Manyanet i Vives que es convertirà en el seu director espiritual.

El 9 de març de 1877 ingressa a les Religioses de la Sagrada Família, fundades el 1874 pel Pare Manyanet. El 1882 fou expulsada de l’Institut per no acceptar la reforma d’un nou estil de vida que promulgà el capítol de Talarn al 1880. Juntament amb altres companyes viu a Barcelona on, després de dotze anys, són reconegudes oficialment pel bisbe de Vic i poden fundar, per especial voluntat del Pare Manyanet, la congregació de les Filles de la Santa Casa de Natzaret, i les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, a Aiguafreda (Osona), i a finals de 1898 el Col·legi Mare de Déu dels Àngels (Sagrera, Barcelona).

Extremadament fidel a la seva vocació i a l’estil de vida consagrada, fou una excel·lent col·laboradora del pare Josep Manyanet i Vives qui la designà superiora general del Institut femení de la Sagrada Família de Natzaret el 1899.

El 27 de novembre de 1916 mor al Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona.

Més informació www.nazaret.org