Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presa i embassament de Canelles

Descripció

DE-LL2.jpg

És el més gran de la conca de la Noguera Ribagorçana, amb la presa més alta del país (137 metres) i la segona més alta d’Europa quan es va acabar. Transcorre entre paratges d’una gran bellesa, desconeguda per molta gent, al límit entre les províncies de Lleida i Osca.

La construcció de la presa va ser duta a terme per l’empresa Enher i va durar sis anys (1953-1959). Prèviament a la construcció de la presa es va desviar el riu a través d’un túnel fet al marge esquerra.

Al moment d’omplir l’embassament, construïda la presa, hi va haver problemes de filtracions que van obligar a fer unes pantalles d’impermeabilització als dos marges i un seguit de reformes que no van permetre la total normalització fins a l’any 1989, encara que la central va començar a funcionar l’any 1959.

Es fan visites guiades a la central hidroelèctrica i al conjunt de la presa, que inclou la cova Negra. També es pot gaudir d’un passeig inoblidable en catamarà per l’embassament per visitar les roques de Finestres o el congost de Mont-rebei.

DE-LL4.jpg