Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Descripció

Zona de guaita sobre l’estret de Tragó conquerit als àrabs abans de 1104 fou donat a l’abadia d’Àger; documentat sovint en les picabaralles entre el vescomte Ponç Guerau III de Cabrera i el comte Ermengol VIII per la successió del Comtat d’Urgell.

Situat al cim i al peu d’unes penyes a l’extrem de la Serra de Sant Miquel; a la banda sud hi ha un altiplà conreat, al nord l’obaga d’Alberola i al nord-oest la conca de la Noguera Ribagorçana.

Les restes constructives del castell són molt reduïdes. Són situades al cim de les roques. En la part oriental hi ha les restes del que sembla una torre quadrangular (restes del mur d’uns 80 cm de gruix). Uns quants metres més enllà, vers ponent, hi havia les restes d’una construcció allargada, d’uns 11 m de llarg per 2,5 m d’ample. Entre aquestes dues construccions hi ha l’entrada, que és una esquerda a la roca. Hi ha restes materials de ceràmica de diverses èpoques i sílex.

Accés: Des d’Os de Balaguer, cal agafar la carretera d’Alberola. A 1 km s’ha de girar a l’esquerra i seguir la pista que porta a l’ermita de Sant Salvador. A uns 7 km no agafarem dues pistes que surten a mà esquerra i van cap a l’ambassament de Santa Anna. Passada l’ermita, seguirem cap a la dreta: a 2,5 km es veuen a l’esquerra les roques on s’alçava el castell.

DE-LL15.JPG