Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Descripció

Època en que novament s’utilitzen les coves com a hàbitat, combinat amb assentaments a l’aire lliure.

Situada al peu de la S. De Blancafort, 75 m pel damunt de la llera del riu Noguera Ribagorçana, amb una magnífica visió sobre un antic congost del riu (ara presa del Pantà de Canelles).

L’entrada d’aquesta gran cova, molt irregular, és alta i ampla. Consta principalment de dues galeries amb diverses cambres.

Abundants restes d’indústria lítica; pedres de molí de mà, esmoladors d’arenisca, percutors, palets (potser utilitzats per a moldre), destrals de basalt polides, gavinets i rascadors de sílex: utensilis d’os; punxons, una cullera, una punta de sageta i un tros de braçalet de petxines: material ceràmic; tant llis com amb decoracions, també n’hi ha amb apendix de botó i ossos d’animals: cérvol, cabra, senglar i gos.

Accés: Des d’Os s’hi pot accedir seguint el camí de Canelles, en molt mal estat de conservació; una vegada a la Central cal pujar per un viarany en direcció a la cova, situada a uns 300 m al S.E. de la reclosa de la Central. L’accés millor és per la carretera de Camporrells a la Central.

cova_trago.jpg