Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cova dels Vilars

Descripció

La cova dels Vilars és on es troben pintures rupestres que representen un total de vint-i-nou figures i símbols, que foren fetes possiblement durant l’edat de bronze (1800-650 aC). S’hi pot arribar a peu seguint un camí senyalitzat.

Es conserva la base d’una murada o tanca en pedra seca poc o gens desbastada, d’amplada important, i al seu interior, petites estructures d’aterrassament i restes de construccions en pedra.

Restes materials: ceràmica a mà, de gra gruixut, similar a la tribada en la resta d’assentament del bronze del terme d’Os de Balaguer.

Restes arqueològiques: A banda de les restes constructives abans esmentades, es possible que es conservin estrats arqueològics “in situ”, però probablement escassos degut als treballs de repoblació de la zona i a la intensa erosió que ha sofert aquesta vessant, que pràcticament ha quedat en roca nua.

Accés: Seguir les indicacions per a arribar a la Cova dels Vilars. Tot just abans d’arribar-hi cal seguir la sendera que surt cap a l’esquerra, remuntant el barranc pel seu marge esquerre (sendera molt utilitzada pels escaladors). En deixar enrrera els penyasegats que van quedant a la nostra dreta i remuntar la petita vessant més suau orientada a Sud-Est, arribem a un collet. Seguim avançant, ara ja camp a través en direcció N fins creuar el tàlveg, trobant el jaciment en la vessant de solana d’aquest barranquet.