Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Música: Campaners 2019

LUDENS IN MALIGNUM CASTRUM

FESTA I MÍSTICA DE LES CAMPANES

Espectacle musical inspirat pel poder i la màgia del so de les campanes.

LUDENS IN MALIGNUM CASTRUM (JUGANT AL MALIGNUM CASTRUM[1]) és un espectacle inspirat pel poder i la màgia del so de les campanes d’Os de Balaguer. El públic assistent en aquest esdeveniment recorrerà diverses dependències del castell d’Os tot seguint la música interpretada amb les campanes del museu i altres instruments.

Les composicions han estat escrites expressament per a la ocasió tenint en compte l’afinació de les campanes i les possibilitats que ofereixen. Les del campanar del poble també hi intervindran de les mans del campaner Ignasi Cortés. L’acte, a més, comptarà amb la participació del grup de grallers Sant Pitot.

Aquesta original idea fou concebuda l’any 2018 i ha anat gestant-se i prenent forma durant mesos. Tot plegat ha esdevingut finalment una complexa performance que combina l’efecte místic, eteri i espacial de la campana amb la seva identitat més lúdica i festiva.

Alex Fuentes Gonzalez – cantant i multiinstrumentista

Inicia estudis musicals als deu anys a l'Escola Municipal de Música de Balaguer formant-se principalment com a flautista. Poc a poc va descobrint instruments nous que progressivament incorpora: gralla, tarota, sac de gemecs, whistle, saxo, harmònica i percussió (djembé, cajón i petita percussió). La seva trajectòria musical es mou entre el rock (Entre Rates, Saüc) i la música folk/tradicional (Khamara, Folkies, Ksonronda)

 

Josep-Manel Vega – guitarrista i compositor

Estudia llenguatge musical i harmonia amb Josep Baiget (el seu avi), guitarra clàssica amb diversos professors (Jordi Belza, Mariano Capella, Guillem Pérez-Quer, William Waters, Danielle Kassner), música moderna (Joan Munné, Xavi Prats) i flamenc (Manuel Castilla). Explorant de forma autodidacta desenvolupa finalment un llenguatge personal amb especial interès per la improvisació. Publica un primer disc titulat L’espai, el silenci i el vent  (Liquid Records - Barcelona 1999) i, des d’aleshores, deu enregistraments més liderant grups o actuant com a solista.

[1] Malignum Castrum és el nom amb el qual és conegut el Castell d’Os

- Visualitza el concert (3 videos):

https://youtu.be/3z7zgk1mt6E

https://youtu.be/efBk0J3YkBk

https://youtu.be/jWC48RaGgB0