Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MANIFEST CAMPANES AL CAMP, TROBADA DE CAMPANERS 2024

DILLUNS 29 ABRIL 2024

CAMPANES AL CAMP

El toc de campanes especial d'Os de Balaguer és una tradició que ens serveix per fer arribar a tota Catalunya el so potent d'una reivindicació, el cant d'un elogi o el volteig d'un desig.


Campanars i campanes, elevades a la categoria de Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco gràcies a la secular tradició de campaners i campaneres d'excel·lir en el toc manual, són la veu vibrant i orgullosa de la ruralitat, i avui les volem posar al servei de l'essència de la nostra realitat: en favor de la dignitat del camp, de pagesos i pageses, ramaders i ramaderes que són el pilar indestructible de la nostra societat.


Hi ha qui voldria que iniciem un toc de rèquiem, però des d'Os de Balaguer animem campaners i campaneres de Catalunya a fer volar el toc més alegre i èpic que coneguin per la pagesia, per la nostra terra!


Campanes a l'aire en honor a les persones que no es rendeixen ni pensen abaixar els braços davant les adversitats, siguin climàtiques o burocràtiques!


Campanes a l'aire en gratitud per la persistència en elaborar els millors aliments de proximitat, perquè saben transformar la terra en vida per a tots nosaltres!


Campanes a l'aire per a reconèixer qui cuida els nostres paisatges, qui té cura del magnífic entorn del qual gaudim els municipis petits en harmonia amb la biodiversitat!


A les dones i els homes del camp li devem la vida, i per a les dones i els homes del camp exigim l'ús preferent de l'aigua. Que volin les campanes!


A les dones i els homes de les granges li devem el benestar, i per a les dones i els homes de les granges reclamem el reconeixement de la seva dignitat. Que volin les campanes!


Als padrins, padrines i joves del món rural li devem el nostre passat i el nostre futur, i per als padrins, padrines i joves del món rural demanem el mateix amor que ells hi posen a cada feina del camp. Que volin les campanes!


Que volin les campanes, que tronin fins a obrir les orelles dels que no saben escoltar el rugit dels tractors!


Que volin les campanes, que repiquin fins a obrir els ulls dels quals no saben veure les puntes d'una forca!


Que volin les campanes, que voltegin fins a obrir els cors que han viscut massa temps d'esquenes al món rural!


Que bandegin les campanes des d'Os de Balaguer fins al campanar més alt de la nació en un crit alegre, en un cant èpic... Per la nostra pagesia! Per la nostra terra, que la volem lliure!!!